Annick:

Onhandig? Neeee, dat ben ik niet. Ik heb wel zo mijn momenten.. Zoals vorige week, toen Kluister bij mij thuis (‘in den Gevulden Schildpad’, aldus Chiel) verzamelde, en de koffie door mijn keuken spoot in plaats van keurig via het filter de pot in. Ik kon dus opnieuw beginnen. Maar onhandig? Neee.. dat ben je pas als zulke dingen vaker voorkomen. En tot ongekende drama’s leiden. Daar heb ik gelukkig geen last van. Dacht ik.. Uhh laat ik bij het begin beginnen…

De bestbeveiligde studio van de wereld

wegblokkade nssZondag 23 maart hadden we gepland om alle pianoliedjes op te nemen. Deze keer niet in Mee in Zee, maar in het Souterrain bij grote vriend en ‘Kluisterpapa’ Peter le Feber Die heeft namelijk een prachtige Bechstein-vleugel.
Laat dat nou net de dag vóór de Nuclear Security Summit zijn. En op nog geen 100 meter hemelsbreed van het Congresgebouw (World Forum), waar het hele nucleaire feest plaatsvond! En waar Bert, onze ‘live’ technicus, achter de knoppen zou staan. (We zijn trots op je Bert!!)

Overal waren wegblokkades, politiemensen, slagbomen en videocamera’s; we zaten in de bestbeveiligde studio ter wereld dus. Niettemin konden Geert en Maarten ongestoord doorrijden met hun auto vol techniek, knoppendoosjes, schuifkastjes, raketwerpers, microfoons, snoeren, gitaren, bomschoenen, triangels en meer. Gelukkig maar.

Het duo Hieper & Pieper

Vladimir HorowitzGeert speelde wat pianobegeleiding in en nam een rustig nummer op (Dementie) samen met Jeroen. Langzaam aan werden zij baloriger, dus rond lunchtijd kwamen Cathy en ik binnen en vielen midden in een spontaan ontstaan carnavalsnummer van het duo Hieper & Pieper… “Uhh.. dit komt toch niet op de cd.. toch? Nee toch?” De helicopters cirkelden inmiddels boven het dak.

We besloten te lunchen en de rust keerde terug. De veiligheidsmensen waren we vergeten, alleen de priemende ogen én oren van Vladimir Horowitz, Ramses Shaffy, Artur Rubinstein en andere virtuozen voelden we aan alle kanten. Met Geert nam ik Ik doe  je haar even goed op. Ben zoooo blij dat dit nummer op de cd staat 🙂 het is echt m’n favoriet. Daarna ging Cathy los met haar Huishoudelijk onzin. En los betekent in dit geval echt ‘los’! Wederom vlogen de politiehelicopters met geluidssensoren onze kant uit, enkele beveiligingsmensen zitten nu vermoedelijk thuis met oorsuizingen vol heerlijke, hysterische operageluiden!! Geert begeleidde op gitaar en ik mocht vleugelen.

De spanning steeg…

Het leek een relaxte dag te worden, ondanks de hectische omstandigheden en security buiten. Totdat we bijna waren opgeruimd. In mijn poging toch vooral ‘goed mee te helpen’ (moet je dus nooooit doen!) was ik op zoek naar nog meer snoeren om op te rollen; een klusje wat ik tenminste begrijp. Met muziek- en microfoonstandaards kun je nog flink in de knoop raken of je vingers amputeren.

Maarten Geert ArturIk opende de deur “Ja ik heb nog iets gevonden om te rollen!” riep ik blij, terwijl  ik weer binnenliep met een verlengsnoer in mijn handen. “Uhmm.. Dat was misschien niet zo’n goed plan,” reageerde Maarten… ijzig kalm. Hij zag zijn computer met alle opnames op zwart springen. Terwijl deze de data nog aan het verwerken was. Doodse stilte… Binnen een seconde voelde ik mezelf 80 graden warmer worden. Mijn handen sloeg ik voor mijn mond. Rare reactie eigenlijk als je schrikt. “Uhh ohh.. oefff.. “Snel holde  ik terug naar het stopcontact. Was al ons werk voor niks geweest?

dartbord turtleDe spanning steeg… 3 paar ogen staarden naar het beeldscherm. Eén paar, het mijne, zat verstopt achter mijn handen. Ooohhhwwwww… wat baalde ik als een uh.. stekker! Toen klonken de verlossende woorden van Maarten “Hij gaat door waar die gebleven was… Alles lijkt in orde”.

En toen kon ik er om lachen. Vol adrenaline om lachen. Hieperdepiep om lachen… en daarna met een wijntje in de zon nog harder om lachen. Onhandig..? Ik? Nee hoor.. ik vind nog steeds van niet. Ik heb gewoon mijn momenten…

Pfffff…

P.s. Maarten is voor deze stresstest met vlag en wimpel geslaagd. Al vermoedt Michiel ‘dat hij nu wel een dartbord met een schildpad in huis heeft hangen’.

 

Annick vleugel 2 Souterrain Peter Cathy Ramses