Geert:

Na maanden van werken aan de cd-opnames was het ineens stil. Mixen en masteren. Werk dat buiten ons om ging. Wachten op de resultaten en natuurlijk de cd. Hoe zou het boekje er uit zien? En hoe zou het klinken? En……..hebben we de cd’s op tijd binnen?

Ondertussen waren wij bezig met de voorstelling. Een cd-presentatie. Voor het eerst. Hoe pak je dat aan? We besloten een raamwerk te maken van het ontstaan van Kluister, zeven jaar geleden, tot nu. Van het Koorenhuis tot aan de cd. We hebben alle posters van de door ons gemaakte voostellingen opnieuw laten printen om als podiumbeeld te fungeren. We hebben teksten geschreven en een selectie gemaakt van liedjes die op de cd staan. De volgorde van de nummers was dus afhankelijk van het moment dat ze in een voorstelling werden gespeeld. Een aantal repetities volgden. Het ging ineens zoveel sneller dan het maken van een reguliere voorstelling.

We maakten reclame, en de reserveringen kwamen binnen. Zowel voor de kaartjes voor de voorstelling als voor de cd’s. En dan sta je ineens in het Zeeheldentheater. Instrumenten neerzetten, de posters ophangen, headsets testen, een doorloop doen en dan zegt iemand dat er mensen voor de deur staan. Nog vijf minuten en de deur gaat open. Omkleden dus en de headsets op de wang plakken.

Wat ging het snel. Een paar repetities en dan: zaallicht uit en de vloer op!

En wat was het geweldig! Een soort van thuiskomen. Heerlijk publiek en, zowel in de zaal als bij ons op het podium, een ‘flow’ die zorgde voor vertrouwen, plezier en het gevoel van feestvieren. Vieren dat we onze eerste cd hebben gemaakt! Opnieuw genieten van oude nummers. En wie anders dan onze leerkracht en Kluister-nestor Peter le Feber mocht de eerste cd in ontvangst nemen.
En dan het gekste: cd’s signeren! Het leek wel echt…..en wat zo leuk was…het was ook echt! We hebben het echt gedaan! We zijn het pad gaan bewandelen en kwamen prachtige dingen tegen, waaronder soms onszelf, en hebben het pad tot het einde toe bewandeld: de presentatie.

En nu? Nu gaat Kluister verder. We zijn bezig met een nieuwe voorstelling met de toepasselijke titel: ‘onderweg’. Het cd-pad was een geweldige afslag, maar we zijn terug op onze hoofdweg! Mooie liedjes maken en toewerken naar een nieuwe voorstelling! We hopen iedereen in de toekomst weer welkom te kunnen heten in het theater.

Wie op de hoogte wil blijven kan zich via de Kluisterwebsite aanmelden voor onze mailing.

Bekijk het fotoalbum van deze mooie dag  en de video van de presentatie