Michiel:

Eindelijk! Het moment was daar! De eerste keer luisteren naar ‘afgemixte’ nummers! Horen wat het worden kon als GeluidsMens Maarten er mee aan de gang geweest was.

conservatoriumIk was zooooooooo nieuwsgierig! Weken heb ik hiernaar toe geleefd; weken van afvragen wat die eindmix nou toch zou doen met onze opgenomen liedjes. Hoe zou het klinken, wat zou het verschil gaan zijn? Wat voegt het nou precies toe?

Ik kon me er eigenlijk geen goed beeld van maken (toch al vrij lastig, als het om oren gaat… 😉  en des te nieuwsgieriger was ik.

Welnu, het werd overweldigend.

We begonnen met wat (waarschijnlijk!) de openingstrack wordt van de cd: Storm je.IMG-20140429-WA0003

Oeoeoehhh!!! Lekker! Strak! Mooi! Fijn basje eronder gezet Geert! Goede samenzang ook! Ok.. nog iets ingehouden, beetje braafjes misschien, maar…..hé, Maarten schuift eens aan wat digischuifjes (één van de 2846528535 voor zich op het beeldscherm), en voila! de stemmen zijn ineens een stuk prominenter en steviger! Mooi!!
En zo vielen we van de ene in de andere verbazing, verrukking en Opperste Blijdschap van het Horen… En langzaam, gaande weg de nummers, werd ik getroffen, nee, zeg maar gerust overvállen door… emotie!

IMG-20140429-WA0002Tja, had ik toch overal rekening mee gehouden, en gefantaseerd over hoe techniek zou klinken, maar dít! Nee, ff niet aan gedacht…
De emotie kwam namelijk in bákken uit de speakers! Meisje meisje, Broos, Dementie… maar ook Warme oude jas, ja, zelfs de Hangplee… ik was niet de enige die wat last had van vocht rond de oogjes, zeg maar…. 🙂

Steeds weer werd ik geraakt door.. eehhh.. Ons! Ineens hoorde ik hoe we zingen en spelen; hoe ingeleefd en met gevoel… Dus eigenlijk: hoe mooi en goed we zijn…we klinken potdomme wel als semi-professionals…

IMG-20140429-WA0005Onmiddellijk vroeg ik me dan ook af: horen de mensen in de zaal, bij een optreden dat ook zo?? Hemeltjelief…..Ja, ik wist wel dat mensen in de zaal wel eens geraakt worden, maar om het zó zelf te kunnen horen… Da’s wel even andere koek!

En zo verstreek een gedenkwaardige avond.. En één ding weet ik nu al: op 14 September ga ik me daar toch een potje Trots staan te wezen!! En Dankbaar, dat ik dit mee mag maken, met deze Lieven Mensen!

Naar goed gebruikt werd de avond passend afgebierd met de bekende vier B’s: Bier, BitterBallen en Blijdschap! (de mogelijke titel van de volgende cd..?)

En O ja, er komen nog twee van deze avondjes aan: het mixen is nog lang niet af!  Kan het nog mooier.?? Op naar 14 sept: U komt toch ook??

luistersessie2 luistersessie3 maarten luistersessie maarten luistersessie2 annick luistersessie