De aftrap is gedaan… nu mogen we lekker gaan spelen! Maarten en Geert stelden deze eerste dag alles op voor de opnamen: schuif- en knoppendoosjes, laptop, instrumenten uitversterkt, perzisch tapijtje op de vloer, koptelefoons op de kop… noem maar op.  En meteen zijn de eerste opnamen een feit.

geert gitaar dag1Voor de meeste groepsnummers speelt Geert al van tevoren de muzikale begeleiding in op piano en gitaar. Deze eerste dag heeft hij maar liefst 4 nummers ingespeeld! Binnenkort kunnen we dan met zijn 5-en de zang doen. Bij individuele liedjes nemen we zang & begeleiding tegelijkertijd op, aangezien dit veel nauwer ligt.  Het is daarbij toch meer een samenspel van stem en instrument.

App Alert!

Tijdens de opnamen stuurde Geert al wat foto’s via What’s App rond. Maar we mochten niet reageren! App Alert! Zijn telefoon diende namelijk als clicktrack; metronoom zeg maar.  En alle bijgeluiden die onze reacties zouden opleveren… Ik weet niet welke ringtone of buzzer Geert precies gebruikt, maar een aanwinst voor de cd zal het niet zijn geweest. Als je weet dat op de Kluister What’s App soms tientallen berichtjes per minuut binnenkomen, kun je je hierbij vast wel wat voorstellen. En ook hoeveel moeite het kostte om niet te reageren.

En tóch hebben wij Kluisteraars best wel een leven… 😉

geert piano dag1 maarten knoppen dag 1 geert gitaar uhh gitaarplek studio