Michiel:

Vrijdagochtend om 10:00 was ik aanwezig bij Mee in Zee, onze tijdelijke opnamestudio. Daar trof ik Maarten aan, onze onvolprezen geluidstechneut, die al een dik uurtje aan het bouwen was geweest. Hij had erg z’n best gedaan; er stond al een hokje van geluidsschermen voor het Betere Instrumentale Opnemen,én een écht Inzinghok, compleet met raampjes! (we denken er zeer serieus over om deze raampjes te voorzien van bloemetjesgordijntjes en een vensterbankje met gerania…maar dit even terzijde…)

Ik mocht eerst plaats nemen in het Instrumentale Hok, om daar de gitaarpartij van KTW in te spelen.

IMG-20140307-WA0002

ZO!! Maar dat valt om den drommel nog niet mede!! Mensenkinderen…. je hoort echt ALLES door zo’n koptelefoon; iedere ademtocht is hoorbaar, iedere haar die ook maar even aan een snaar blijft hangen, iedere minieme kreun ende steun die het gevoelige roeren der snaren met zich mee brengt…Met als gevolg dat je vindt dat het altijd beter kan, dat het ineens een Grote Kunst blijkt te zijn om Tevreden te zijn met het in digibytes vastgelegde…..en dus ploeter je, zweet je, focus je en doe je je Best zoals je nog nooit je Best hebt gedaan, want ja, op het toneel heb je niet de ‘luxe’ om eerst je te kunnen focussen op je gitaarspel, om je daarna je geheel toe te kunnen leggen op het betere gevoelige Zingen. Op het toneel… ja, da’s een makkie: daar hoef je alleen maar Leuk te zijn, mag het graag leuk klinken en zo, maar is het visuele minstens zo belangrijk, want men ziet meer dan men hoort…..

IMG-20140307-WA0000Maar hier, tussen triljarden kilometers snoeren, ontelbare microfoons die akelig dicht op je snufferd staan om toch maar niks te missen, en ingeklemd tussen schotten met grijs-zwart eierdozenstructuurschuim is het hard werken. Héél Hard Werken…..

En Joepie!! Morgen mogen we weer!!! Gaan we fijn met z’n allen ensemblestukken inzingen! Dat wordt proppen in dat Inzinghok… 😉